Wedstrijden

Algemene Info

Benodigdheden:

  • clubtraining (witte clubsweater en lange zwarte clubbroek) aanhebben bij aankomst
  • roze flamingo clubbadpak zwarte flamingo clubbadmuts meebrengen voor het inzwemmen
  • effen zwart badpak en witte badmuts meebrengen voor de figurenwedstrijd
  • zwarte club T-shirt en zwarte clubshort meebrengen voor het opstappen bij de prijsuitrijking
  • voldoende eten, water en eventueel sportdrank voorzien – Geen koolzuurhoudende dranken en geen snoep!

We organiseren, tenzij anders gemeld, geen collectief vervoer naar de wedstrijden. Afspreken onderling mag zeker, dit gebeurt wel zonder tussenkomst van de club.

De club moet voor elke wedstrijd een aantal helpers afvaardigen die punten noteren of afroepen, de meisjes in de juiste volgorde zetten, tijdsopname verzorgen, filmen,…

Allemaal eenvoudige taken, waarover je telkens de nodige uitleg zal krijgen voor aanvang. Helpers tijdens de routines hoeven ook niets van de wedstrijd te missen en zien de meisjes zeker ook zwemmen. Ouders die zich hiervoor willen opgegeven, mogen een mailtje sturen met vermelding van de wedstrijd. Zij worden hiervoor ook beloond dankzij ons puntensysteem. Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

RECREAMEETINGS

De groepen die niet in competitie aantreden, nemen deel aan zogeheten recreameetings. Het gaat om ons showteam, pre-miniemen en eventueel nog andere jongere groepen. Het principe van deze meetings is dat de zwemsters hun kunnen demonstreren zonder hierop beoordeeld te worden.

Kalender

Onze competitieteams nemen in principe deel aan alle Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Indien de datum dit toelaat, schrijven we ook in voor de Belgian Wolf Cup, een internationale wedstrijd die plaatsvind in La Louvière.

Er wordt ook gestreefd naar deelname aan een buitenlandse wedstrijd. Voor de jongere competitiegroepen is dit normaal gezien de Synchro Cup in Luxemburg. Voor de oudere groepen hangt de wedstrijd af van de internationale kalender. 

Het overzicht vind je op onze kalender.